Nederlands leren

Wat?

Nederlands leren is een belangrijk onderdeel van het inburgeringsprogramma. We bieden elke inburgeraar lessen Nederlands aan. Binnen het inburgeringsprogramma moet je minstens richtgraad 1.2 (Waystage) behalen. Dat betekent dat je 160 uur (verkort traject) tot 600 uur (alfatraject) les krijgt, afhankelijk van het soort cursus en de school.

 

Waarom?

Als je in Vlaanderen woont, is je kennis van de Nederlandse taal erg belangrijk om zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij. Dit kan je bijvoorbeeld helpen bij je zoektocht naar werk of bij het contact met de school van je kinderen.

 

Geschikte cursus

Kom langs tijdens de openingsuren voor je je inschrijft in een school. We hebben een overzicht van alle cursussen ‘Nederlands als tweede taal’ (NT2) in de provincie. Op basis van talenkennis, scholingsgraad en eventueel een logische test kiezen we samen de meest geschikte cursus Nederlands bij jou in de buurt.

 

Nederlands oefenen

Wil je graag je Nederlands oefenen? Op nederlandsoefenen.be/west-vlaanderen vind je tips, activiteiten en organisaties in West-Vlaanderen. Je vindt oefenkansen voor kinderen en volwassenen, om alleen of in groep te doen. Je kan ook terecht op Nedbox.be.

 


webdesign by ITAFdesign, part of ITAF