Trajectbegeleiding

Wat?

Aan de start van het inburgeringsprogramma krijg je een trajectbegeleider toegewezen. Hij is jouw gids en vertrouwenspersoon doorheen het inburgeringsprogramma. Bij hem kan je terecht voor allerlei vragen. Je trajectbegeleider spreekt met jou in je eigen taal, een taal die je goed begrijpt of met de hulp van een (telefonische) tolk.

 

Wat kan een trajectbegeleider voor je doen?

Een trajectbegeleider zorgt ervoor dat je traject aansluit bij je toekomstplannen. Hij houdt rekening met je werk- en gezinssituatie. Als je een diploma hebt, kan hij uitzoeken of dit gelijkgeschakeld kan worden zodat het ook waardevol is in België. Bij specifieke vragen zoekt hij voor jou de organisatie of dienst die je verder kan helpen.

 

“Als trajectbegeleider neem ik soms de rol op van de oude broer die advies geeft aan zijn jongere broer. Soms spreek ik ook vanuit de rol als ervaren ex-inburgeraar. Ik maak de zon niet, ik toon gewoon waar de zon het best schijnt. Het is de keuze van de inburgeraar om er naartoe te gaan.” (Mohamed, trajectbegeleider in Roeselare)

 


webdesign by ITAFdesign, part of ITAF