Juridische vormingen

Vreemdelingenwetgeving is complex en evolueert voortdurend. Ben je beroepsmatig bezig met deze materie en wil je je hierin verdiepen? Laat je ondersteunen door onze juridische dienst.


Hoe werkt het?

We vertrekken steeds van je concrete vragen en noden. Tijdens een gesprek stellen we samen met jou een programma op dat het meest doeltreffend werkt voor jouw dienst, organisatie of bedrijf.


Wat kunnen we aanbieden?

  1. Verblijfsstatuten, procedures en documenten
  2. Actualia verblijfswetgeving
  3. Intervisie

Daarnaast organiseren we ook regelmatig studiedagen en sessies voor een breder publiek over actuele thema’s binnen vreemdelingenrecht. 


Meer informatie?

Bekijk de vormingskalender.
Bel of mail Lieve Vandekerckhove - 09 267 66 45.

 

 

1. Verblijfsstatuten, procedures en documenten


Er bestaat een waaier van verblijfsstatuten en procedures die vreemdelingen doorlopen. Zie je het bos door de bomen niet meer? Vraag je je af wat het verschil is tussen alle verblijfsdocumenten die je te zien krijgt? Volg de basisvorming verblijfstatuten en behoud het overzicht.


Wat komt aan bod?

  • Je krijgt een overzicht van de verschillende verblijfsstatuten, de belangrijkste verblijfsprocedures en de meest voorkomende verblijfsdocumenten voor vreemdelingen.
  • Je krijgt meer informatie over de voorwaarden van de meest voorkomende verblijfsstatuten: de asielprocedure, de gezinshereniging en het verblijf van Unieburgers. 
  • Je leert ook andere verblijfssituaties plaatsen in de verblijfswetgeving, en actuele detailinformatie opzoeken op de website www.vreemdelingenrecht.be.


Voor wie?

Voor nieuwe en ervaren hulpverleners, werknemers uit de brede welzijnssector, gemeenteambtenaren en vrijwilligers.  
 

 

2. Actualia verblijfswetgeving


Verblijfswetgeving is een complexe materie en verandert voortdurend. Wil je mee zijn met de laatste wijzigingen? Dan zijn deze infosessies iets voor jou.


Wat komt aan bod?

Je krijgt een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen van het voorbije jaar.


Voor wie?

Afhankelijk van je voorkennis kan je andere sessies volgen. We organiseren sessies voor hulpverleners, (zorg)leerkrachten en vrijwilligers. Alsook studiedagen voor advocaten en gespecialiseerde welzijnswerkers.  
 


3. Intervisie


Ervaar je tijdens je werk knelpunten in verblijfswetgeving, sociale rechten van vreemdelingen of andere juridisch gerelateerde knelpunten? Wil je je ervaring met een groep van experten delen en samen zoeken naar mogelijke oplossingen? Dat kan. Onze juristen begeleiden deze sessie waardoor je extra informatie krijgt en nieuwe inzichten opdoet.


Wat komt aan bod?

Je bepaalt zelf welke casussen je aan bod wil laten komen.


Voor wie?

Voor eerstelijnwerkers, advocaten en andere geïnteresseerden.


webdesign by ITAFdesign, part of ITAF